flash chrome efekt lak

Lakiranje Flash chrome efekt lakom se pokazalo jako efektnim za automobile, ali i metalne ili plastične predmete koji su izloženi vanjskim vremenskim utjecajima. Flash Chrome boja je izuzetno visokog sjaja i glatkoće površine i izuzetno je efektnog i atraktivnog izgleda.

Kod lakiranja Flash Chrome bojom, efekt croma je nešto manji nego kod chrom laka ali od svih do sada isprobanih varijanti je najbolji što se tiče postizanja crom efekta klasičnim načinom lakiranja. Lakiranje se vrši tako da prvo nanesemo crnu podlogu a na nju dolazi jako fino srebro koje daje efekt chrom laka te na kraju bezbojni lak. Također možemo lakirati i u različitim nijansama dodavanjem boja efektu chroma.

Flash Chrom

1. Usluge

Na temelju zahtjeva i potreba tržišta za novim tehnologijama i kroz višegodišnje specijaliziranje u području tehnologije obrade površina stekli smo jedan nivo znanja koji nam omogućava da ga prenesemo našoj klijeneli putem specijaliziranih tečajeva. Naš cilj je da se te nove tehnologije promoviraju i etabliraju na našem tržištu

2. Priprema i postupak

Flash Chrome predstavlja zadnji tehnološki napredak u razvoju efekt boje sa optimalnim izgledom titana, inoxa ili poliranog aluminija.Efekt izgled poliranog metala lako postižemo na svakom predmetu ili materijalu, koji je moguće obojiti; (drvo, plastika,staklo, keramika, sve kovine,..) s dodatkom FlashMagic transparentnog pigmenta do sjajnog efekta bojanog metala.To nam omogućava FlashChrome set, koji sadrži:

 1. Osnovna 2K acrylna boja s utvrđivačem (100:35)
 2. FlashChrome pripremljen za bojanje
 3. Završni 2K hard acrylni bezbojni lak s utvrđivačem (100:20)

Rad sa FlashChrome sistemom je jednostavan. Za postizanje optimalnih rezultata potrebno je slijediti naputak za upotrebu.Površina prije prvog nanošenja boje mora biti čista, obrušena i odmašćena. Podloga Filer obrađen sa 1200 vodobrusnim papirom.

1. Započnite s nanosom FlashChrome 2k Black basecoat s utvrđivačem u omjeru 100:35 i razređivačem 40 do 50% (GLASURIT razređivač normal 352-91) špricom promjera 1,2 do 1,4 mm i tlakom 1,5 do 2,5 bara. Pobojan predmet sušite 60 min na 60 C u peći ili 24 sata na sobnoj temperatuti cca 20 do 25 C.
PREPORUKA: Pobojani predmet pustite minimalno stajati 12 sati ali NE više od 48 sati za maksimalno dobar rezultat i izgled.

2. FlashChrome efekt: Produkt je pripremljen za upotrebu. Nanosimo ga sa špricom
Promjera 0,8 do 1,0 mm i tlakom 1,5 do 2,5 bara , špricanje je suho (PRAŠENJE). Chrom se nanosi u tankim slojevima 3-4 sloja dok nije zadovoljena optika

 • sušenje na zraku: 2-3 sata pri sobnoj temperaturi cca 20 do 25 C.
 • sušenje u peći: 30 min. 45 C- nakon toga dobro ohladiti predmet
 • lagano obrisati s mekom krpom s mikro vlaknima.

Alat odmah po upotrebi oprati s nitro razređivačem

Galerija

3. Lakiranje: Upotrijebite FlashChrome 2K bezbojni lak u omjeru 100:20 s utvrđivačem i razređivačem 40-50% ( GLASURIT normal razređivač 352-91) ili po potrebi u kombinacji s transpentnim pigmentom FlashMagics čime postižete različite nijanse boja s podlogom i sjajem kroma.

Bezbojni lak se nanosi u 2 tanka sloja.
- Sušenje: 60 min na 50 C

Napomena: Ovdje se ne radi o srebrno-metalik boji koja se može kupiti bilo gdje u neograničenim količinama. Da bi sa našim materijalom mogli postići krom-efekt nužni su neki preduvjeti kojima treba udovoljiti.

 • STRUČNOST U PODRUČJU LAKIRANJA
 • KOMORA ZA LAKIRANJE I SUŠENJE
 • MATERIJAL I TEČAJ (KOD NAS)

4. Prednosti

 • Novi izvor prihoda uz novu tehnologiju.
 • Poslovanje s klijentelom s šireg područja
 • Profitabilnost kroz ekskluzivu
 • Poboljšanje imidža

5. Tečajevi

Da bi mogli sudjelovati u tečaju nužna je pismena predbilježba. Za tečajeve školovanja kontakt osoba je gospodin Grozdan Meglaj koji je poznat po stalnom usavršavanju postojeće tehnologije.

Certifikat za restauraciju oldtimera